Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

mateaaaa

12.02.2014. 18:55

poštovani doktore,

imala sam 2.1 menstruaciju. ciklusi su mi inace jako neredoviti, ,variraju izmedju 28-45 dana, ponekad i vise. 19.1 sam imala "nezasiceni odnos", pod navodnicima je jer je trajalo samo 3-4min, i nije doslo do ejakulacije, ona se dogodila vani i to tek nakon 20min, znači ni blizu moje vagine. oko 25.1 su mi dosle nuspojave od tableta sulotrim forte koje sam pila zbog e.coli u urinu, imala sam visoku temp 5 dana, izbačene limfne cvorove, osip po tijelu, te sam primala infuziju i injekcije, a cak mi je i jetra malo lose, pa pijem plibex tablete i nolicin tablete za upalu.danas je 42, dan ciklusa, no nisam dobila menstruaciju. zanima me dali je moguca trudnoca ili je uzrok kasnjenju gore navedene poteškoće? hvala unaprijed. .

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.02.2014. 21:45

Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije, onda se ne radi o trudnoći.
Ciklus iznad 35 dana nije uredan, ovulacijski te savjetujem da se javite na pregled zbog oligomenoreje.

Mirceta

13.02.2014. 11:15

Imam jedan problem. Juce sam imao odnos sa devojkom,ukupno 3 po redu u dva meseca. Juce ujutru sam masturbirao,a tek navece sam imao seksualni odnos sa devojkom. Bio sam pod temperaturom manjom,i nisam koristio zastitu,ali samo sam par puta stavio. Taj odnos bez zastite nije trajao ni 5 minuta. Prije odnosa mi je na vrhu penisa bila neka sluz(tecnost) a nisam prije toga ejakulirao,tu sam tecnos obrisao i imao taj odnos bez zastite koji je trajao kratko. Nisam ejakulirao unutar nje. Pa postoji li mogucnost da devojka zatrudni od te tecnosti? A ona je poslije imala i malo krvi,pa treba li to da me plasi? Unapred hvala!!!

fingersalad88

13.02.2014. 16:30

Poštovani,zadnju menstruaciju sam dobila u vecernjim satima u ponedjeljak 3.02. Ona je trajala 7-8 dana,a nezaštićeni odnos je bio u subotu 8. 2. (takoder u vecernjim satima). Dečko nije ejakulirao u mene i menga mi je jos trajala,no jucer sam primjetila vec onu prozirnu,rastezljivu sluz koja se inace pojavljuje za vrijeme ovulacije,pa me sada brine trudnoca jer ovulacija ocito ranije nastupa.Sto Vi mislite,kolika je sansa?

13.02.2014. 17:05

Mirceta šansa je samo teoretska. Ne brinite.

13.02.2014. 17:05

Fingersalad, ne znam koliko vam traje ciklus. Rastezljiva sluz predstavlja plodne dane a ne ovulaciju. Ne brinite oko trudnoće.

fingersalad88

13.02.2014. 18:15

Poštovani,ciklus mi je uglavnom oko 28 dana.Znaci,mislite da nema sanse? Unaprijed zahvaljujem

13.02.2014. 23:20

Nema.

bubena1510

14.02.2014. 15:40

Postovani,
rodila sam prije 6 tjedana. Dijete se iskljucivo doji i to po danu svaka 3 sata a po noci jednom ( ukupno 5 obroka dnevno). Prilikom prvog posjeta pedijatru ustanovljeno je da dijete odlicno napreduje, beba je dobila kilo u odnosu na porodjajnu tezinu u mjesec dana.
Sada nakon 6 tjedana dosla je prva menstruacija. Da li uspostavljanje ciklusa moze ugroziti dojenje odnosno u buducnosti smanjiti proizvodnju mlijeka ukoliko se dijete i dalje bude iskljucivo dojilo. Naime zelja mi je sto duze dojiti.
Unaprijed hvala na odgovoru
Lijep pozdrav!

15.02.2014. 03:30

Imanje menstruacije nema veze s dojenjem.

leona88888

Poštovani,
zanima me je li u ikojem slučaju moguća trudnoća ukoliko smo moj partner i ja imali nezaštićeni spolni odnos pri kojem je on svršio, ali ne u mene. Menstruaciju trebam dobiti 18.2.,a zadnju menstruaciju sam imala 22.1., a prosječan ciklus mi traje 29 dana, te su mi prema aplikaciji, neplodni dani. Postoji li mogućnost trudnoće ukoliko je partner svršio po vagini, ne unutar? Je li se sperma mogla slit u mene ili nešto slično. Unaprijed hvala. LP

Hrvat96

Postovani doktore...

Mastrubirao sam nekih 20-16 sati prie spolnog odnosa sa curom nakon 16 sati cura me ja zadovoljavala ali ja nisam svrsio,obrisi sam penis i stavio kondom imali smo spolni odnos i doslo mi je da cu ekakuliram ali malo sam zastao da mogu nastaviti duze i prije ejakulicaije izvadio sam penis van a kondom je bio puknut.

Ima li kogucnosti da je ostala trudna?

maurko96

postovani doktore,
imao sam spolni odnos s djevojkom 3 dana prije sta bi joj trebali zapocet plodni dani(duljina ciklusa 34 dana.., inace duljina varira, prosli je bio 34, a od prijasnjeg stalnog-31, odkad smo stupili prvi puta u spolne odnose zadnjih 3-4 mjeseca varira od max 37,38 do 34 minimalno). problem je u tome sto je kondom puknuo neznam tocno u kojem dijelu odnosa, moguce i za vrijeme penetracije a moguce i prilikom ejakulacije(izvan vagine(velikom vecinom)). zanima me da li je slucajno moguce da mi je djevojka trudna?! molim vas za savjet!! hvala!!

15.02.2014. 16:40

Leona, to ja ne znam da li je dio ejakulata dospio u rodnicu.
To morate pitati partnera jel siguran.

Hrvat, šansa postoji ali je mala pošto nije došlo do ejakulacije.

Maurko, moguće je. Ciklus joj nije baš redovit. Savjetujem pilulu za dan poslije.

mateaaaa

Postovani dojtore,
htjela bih se nadovezati na moje prethodno pitanje. Menstruacija jos nije došla, danas je 45.dan.. 31.12 sam imala nezaštićeni odnos, ali je odmah 2.1 nastupila menstruacija. Zanima me dali je svakako moglo doci do zaceca bez obzira sto je menstruacija dosla, pa da mi zato ne dolazi ovaj mjesec?

maurko96

15.02.2014. 20:10

a sta je bolje po vasem misljenju? tableta za dan poslje ili kontracepcijske pilule..?

16.02.2014. 06:55

Matea, ako je to 2.1 bila menstruacija onda ne.
Napravite test ako sumnjate.

16.02.2014. 06:55

Maurko, u ovom slučaju pilula za dan poslije.