Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

TeaTea001

16.02.2014. 14:35

Pozdrav . Treba mi vasa pomoc, misljenje. Ovako, 1.2. sam dobila mecu, ali pre nedelju dana su poceli da mi se javljaju neki simptomi, mucnina, povracanje, glavobolja (ne jaka) ali cesta, imam vrtoglavicu, stalno sam gladna, i koliko god bih jela, mogla bih uvek jos, imam osecaj da mi je stomak sav naduven, onda, pre 3 dana je po prvi put pocela hrana da mi smeta, tj miris ribe, mesa, nekih zacina koja sam obozavala. A juce je stomak poceo malo da me boli kao kad treba da dobijem. E sad, mene zanima da li sam trudna i da li je rano da uradim test? S obzirom da trebam da dobijem 1 marta? :/ Da li je moguce da sam imala a trudna sam?

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.02.2014. 16:30

Moguće je da krvarenje 1.2 nije bila menstruacija.
Ako sumnjate u trudnoću slobodno napravite test.

Hrvat96

16.02.2014. 18:30

Imam samo jos jedno pitanje jesu li sanse jos manje ako je bila u neplodnim danim...

Hvala

16.02.2014. 19:40

Tako je.

Leliii

17.02.2014. 17:50

Poštovani, zanima me kolika je mogućnost da se zatrudni od predejakulata i koliko oni dođu prije same ejakulacije?

17.02.2014. 22:50

Šansa nije velika ali postoji. Neposredno pred ejakulaciju. Dakle nekoliko sekundi prije.

mateaaaa

17.02.2014. 22:50

doktore menstruacija jos nije nastupila, osjecam jake grceve i stomak , i je uzasno napuhan.. dali je to znak da ce menstruacija doci??

18.02.2014. 09:40

Vjerovatno.

Leliii

18.02.2014. 09:40

Hvala Vam. To bi znacilo da ako uopce nije bilo ejakulacije nije doslo ni do predejakulacije koliko sam shvatila.

19.02.2014. 01:45

Onako kao što sam napisao.

n2m6v7

28.02.2014. 09:55

Poštovanje doktore...
Imam jedno pitanje..
Dakle ovako.. Spavala sam s dečkom 05.01. koristili smo zaštitu, nije probio himen i nije svršio u meni, jer je na vrijeme izvaio..ali rekao mi je da je osjetio neku tekućinu, te da je na to navukao gumicu... menga je došla 13.01.i trajala je normalno, 7-8 dana.. odnose više nismo imali, sljedeća menga je došla 06.02.. kako sam izračunala sljedeća treba doći 02.03., inace mi ciklus traje 24-27 dana, ali me toliko strah da nisam trudna, zbog te neke tekućine koju je osjetio.. strah me jer vidim kako pišu da su mengu imali dva mjeseca nakon trudnoće, a imam sve simptome kada treba menga doći.. pomozite, hvala.

28.02.2014. 12:25

Niste trudna. Educirajte se i koristite zaštitu.

Enicaa

04.03.2014. 16:50

Postovani, prvenstveno znam da se stalno ponavljaju ista ili slicna pitanja, ali Vas molim ako mozete na moje da odgovorite.
Nevina sam, prije dva dana deckov spolni organ je usao u moju vaginu 2-3 cm, on nije osjetio, ali ja jesam. Nije svrsio ni tad, ni poslije toga, jedino 3-4 h prije nego smo se mi vidjeli, ali je izvrsio nuzdu i oprao spolni organ. Mene zanima sad da li postoji mogucnost da zatrudnim, i ako da nakon koliko mogu uraditi test na trudnocu. Lijep pozdrav.

04.03.2014. 22:55

Teoretski da ali je šansa veoma mala. Ako vam kasni menstruacija tada napravite test.

Samraa

05.03.2014. 21:05

Dobar dan!
Znam da je mozda glupo pitanje, ali jako me brine. Moj decko i ja smo se mazili, ali pri tome smo oboje bili skroz obuceni (hlace, majica...). On je mene dirao rukom (prstima) "dolje" po genitalijama, ali ne na golo vec preko donjeg vesa, tajica i hlaca (3 sloja odjece sam imala). Medjutim ni jedno od nas nije ni u kom trenutku skidalo odjecu sa sebe. Pitam se da li postoji ikakva mogucnost da ostanem trudna (ukoliko me dira prstima preko odjece) na taj nacin jer mi menstruacija kasni vec 3 dana, a inace su mi redovne. Pri tome sam i nevina, nisam jos imala nikako spolni odnos. Zadnji put sam imala 30.01. a danas je 5.03.??? Jako sam zabrinuta, grudi me jako bole i tvrde i cvrste su. Ne znam bas mnogo o seksualnim stvarima, pa Vas molim da mi odgovorite sto prije.
Hvala Vam

05.03.2014. 21:30

Trudnoća nije moguća u vašem slučaju.

Samraa

05.03.2014. 22:45

Ako trudnoca nije moguca na ovaj nacin, mozete li mi reci zbog cega mi onda kasni menstruacija? Grudi me jako bole i cvrste su. Da li je to znak da ce uskoro doci ili je esto drugo u pitanju? Moram napomenuti da sam bila izlozena mnogo sekiraciji zadnjih mjesec dana! Hvala Vam. Molim Vas da mi objasnite!

06.03.2014. 09:20

Mnogo je uzroka kašnjenja menstruacije. O tome ćete pročitati o prijašnjim postovima.
Ne kanim se po stoti put ponavljati.

takotako

10.03.2014. 21:40

pitanje, može li djevojka zatrudnjeti ukoliko dođe do površinske penetracije ? I ako da, da li je sukrvica dodatni simptom toga ? Hvala

sanjuluna

11.03.2014. 10:25

Postovani, nemam mira danima ni nocima, molim vas za savat. Ovako, suprug i ja radimo na bebi... ciklus mi je bio16.2 i po mom proracunu plodni dan mi je 5.3 (inace na 28..32). Imali smo odnose za plodne dane i ja sam 8.marta dobila krvarenje koje nije obilno i danas vec prestaje
Imam ne jake bolove u dodjem delu stomaka. Da li je moguca trudnoca? Hvala unapred