Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

ivan.cc

13.03.2014. 15:55

Dobar dan! Cura i ja smo spavali 18.01.2014, koristilo smo zastitu ( kondom ) i nisam ni svrsio u njega, nego van. Cura je dobila mezes nakon toga 12.02 i sad je trebala dobit oko 8.3, ali nije, ni jos sad nije dobila. Molim vas recite mi dali postoji mogucnost trudnoce?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.03.2014. 20:20

Ne postoji ako u 2.mjesecu nije bilo rizičnih odnosa.

amii_w

13.03.2014. 21:05

Poštovani, možete li mi reći kad bi bilo pravo vrijeme za napraviti test na trudnoću ? Naime, ciklusi mi traju 35-45 dana, posljednju menstruaciju sam dobila 6.2. a odnos je bio 9.3. Je li dovoljno čekati 14 dana od rizičnog odnosa ili je potrebno više ?

Unaprijed hvala.

13.03.2014. 21:15

Nakon dva tjedna od odnosa najranije.

takotako

14.03.2014. 22:05

Vjerovatno se to naziva sukrvica, malo smo se ja i djevojka igrali i došlo je do penetracije ali nije bilo skroz nego površinski ako se to tako može nazvati. Nije došlo do ejakulacije jer nije to trajalo puno možda 2 sekunde (u to sam 1000000% siguran ! ). Međutim, dan kasnije pojavila se ta neka sluz a ciklus je imala negdje početkom mjeseca i završila je 04.03 ako se to tako može reći. Zbog toga sam u dilemi velikoj ..

15.03.2014. 17:00

Od odnosa je. Ne brinite.

MalaDumba

17.03.2014. 13:00

Poštovani,
Imala sam spolni odnos sa deckom 15.3. bez kondoma, dan kada mi je zavrsila menstruacija. Odnos nam je trajao mozda 5 sekundi i nije ejekulirao u mene, al me brine to sto mu je iz penisa izlazila neka tekucina. Jel se moze zatrudnjeti od toga i dal uopce ima sansi za trudnocom? Hvala

17.03.2014. 18:45

Nrma ako to nije bio ejakulat.

eellaa23

17.03.2014. 18:50

Imam veliki problem menstruacija mi kasni 25 dana imala sam odnose sa deckom koristili smo zastitu,i radila sam 3 testa koji su negativni da li postoji mogucnos da sam trudna?? hvala

17.03.2014. 19:25

Ako su testovi negativni ne radi se o trudnoći. Uzrok je negdje drugdje.

matija978

18.03.2014. 19:25

Poštovani

Danas 18.3.2014. djevojka i ja smo imali spolni odnos bez zaštite,odnos je trajao nekih 5 minuta, nisam ejakulirao i nisam bio niti blizu ejakulacije,ona je za vrijeme odnosa dobila menstruaciju, zbog čega je i prekinut odnos,moje pitanje je da li postoji šansa da zatrudni od moje sluzi,a nisam bio ni blizu ejakulacije.

Hvala

18.03.2014. 21:50

A kako bi zatrudnjela ako je dobila menstruaciju? Vama neke stvari baš nisu jasne?

matija978

18.03.2014. 22:15

Poštovani

Mlad sam i nisam baš iskusan u vezi toga,samo me zanimalo da li postoji šansa,znači ja nisam ejakulirao i ona je za vrijeme spolnog odnosa dobila menstruaciju,znači da sam i ejakulirao ne postoji šansa da zatrudni?

19.03.2014. 15:35

Ne postoji šansa.

Bella18

06.04.2014. 16:20

Poštovani, htjela bi znati kolika je vjerojatnost da ostanem trudna ako je puknuo kondom, dečko je svršio u mene, ali sam bila u neplodnim danima? Hvala, unaprijed

06.04.2014. 21:15

Ako se doista radilo o neplodnim danima onda je šansa samo teoretska.

bubamara_5

06.04.2014. 21:15

Postovani, prije par dana sam poslala upit vezan za kasnjenje menstruacije. Prvenstveno se zelim zahvaliti na odgovoru, ali smatram kako nisam dovoljno dobro objasnila o cemu se radi i postavila neka pitanja.
Dakle, krenut cu ispocetka. Zadnji odnos s deckom bio je 28. prosinca prosle (2013.) godine. Odnos je bio zasticen, premda je na samom pocetku decko bio bez kondoma, nakon par sekundi ga je odmah stavio. Nakon toga je u prvom mjesecu uslijedila menstruacija koja je trajala otprilike 5-6 dana; zatim sam imala i u drugom mjesecu kroz isti period. U trećem mjesecu menstruacija je izostala. Par dana sam imala iscjedak (inace uvijek pred menstruaciju imam slican iscjedak) koji je bio precudno taman i obilan, skoro da je licio na standardnu menstruaciju ali mogu s uvjerenoscu reci da to nije bila M. U posljednjih dva, tri mjeseca nadebljala sam se 5 kg. Pod velikim sam stresom. Imam ceste promjene raspolozenja, simptomi kao PMS ali traju vec dugo. U posljednjih par dana osjecam ogromnu bol u trbuhu, osobito u donjem dijelu (bol lici na onu pred/menstrualnu i kao da me nesto probada). Zanima me jesu li ove dvije menstruacije bile prave menstruacije ili ono sto se zove implantacijsko krvarenje? Po Vasoj strucnoj prosudi, je li trudnoca, prema svemu ovome moguca?
Jako zabrinuta, do neba zahvalna!

07.04.2014. 17:25

Ne radi se o trudnoći dakako. Prema opisu moglo bi se raditi o cisti, endometriozi, pcos-u i slično.
Posjetite ginekologa svakako.

alicexx

11.04.2014. 11:35

Poštovani doktore,

Imam par pitanja za Vas, nadam se da ćete biti u mogućnosti da mi odgovorite.
Naime, zadnju menstruaciju sam imala 19.03. (6 dana), ciklus mi u prosjeku traje 30-33 dana. Dana 10.04. sam imala nezaštićen odnos, gdje je dečko izvadio penis (oprostite na izrazu), prije ejakulacije, ali je sperma otišla PO vagini. Kolike su šanse za trudnoću? Kada mogu uraditi test, ako za tim ima potrebe?

Hvala unaprijed!

11.04.2014. 12:15

Imali ste odnos najvjerovatnije u neplodnim danima. Vjerovatnost za trudnoću nije velika. Ako vam kasni menstruacija tada možete napraviti test.