Autor
|
Poruka
|
vannaaa27
|
11.04.2014. 13:30
Postovani..
Koristim vaginalete Medozol, ali dobila sam menstruaciju, dali da nastavim koristiti vaginalete tjekom menstruacije ili da nastavim nakon zavrsetka menstruacije?
Hvala unaprijed!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
11.04.2014. 18:10
Nakon završetka menstruacije.
|
malaa24
|
11.04.2014. 18:10
Poštovani!
Zanima me da li postoji mogućnost nastanka trudnoće?? Zadnju mjesečnicu sam imala 12.03..inače mi uvijek urani 2-3 dana unaprijed..tako da mjesečni ciklus je 26-27 dana,ali trenutno ni traga mjesečnici.. Imam redovan intimni odnos,koristimo zaštitu..ali u početku odnosa dogodi se kraća penetracija od nekoliko sekunda..ne dolazi do ejakulacije..zatim koristimo zaštitu.Dal je moguća trudnoća..jel rano za test??
Hvala unaprijed!
|
|
11.04.2014. 18:20
Niste imali rizičan odnos, no ipak test. Nije prerano.
|
HallMiksa
|
12.04.2014. 14:30
Postovani, razlika izmedju duzina trajanja ciklusa u poslednjih godinu dana je 8 dana, mada uglavnom nastupa izmedju 26 i 27 dana ciklusa. 26-og dana ciklusa doslo je do puknuca kondoma. Da li je potrebna pilula za dan posle?
|
|
12.04.2014. 17:10
Nije potrebna.
|
mery2566
|
01.05.2014. 21:55
Postovani...zadnja mjesecnica mi je zavrsila (mislim odprilike) 04.04 - 06.04...ne zasticeni odnos sam imala ujedno i prvi 13.4...ali usao u je u mene mozda svega 10ak puta i to je to jer sam se bojala....i sad strah me da nije sta procurilo mozda ipak citala sam o tim tzv. Ljubavnim kapljicama...inace zadnjih 5..6 dana me bole grudi stomak mi je naduvan kao pred mengu...sinoc sam imala i iscjedak bijeli i jutros su me uzasni bolovi u ledjima dole probudili..i malo me jajnici bole...isto kao pred mengu ali ne znam posto sam citala da mogu biti i simptomi trudnoce..strah me..test jos nisam radila...a pod stresom sam vec danima zbog toga svega...pomoc....
|
klara_555
|
02.05.2014. 12:15
Postovani,
Pila sam Diane 4 godine,ovo mi je sad druga mjesecnica kako sam dobila bez tableta. Prva mi je dosla nakon 42 dana (30.4-5.4), drugu menstruaciju sam dobila 20.4 i trajala je do 25.4 i sad sam dobila kao menstruaciju no nije crveno krvarenje vec smedkasto i trajalo je dva dana (30.4 i 1.5.). Da li moram radit test na trudnocu? Jel postoji mogucnost da sam trudna?
|
|
02.05.2014. 12:20
Ako nije bilo ejakulacije u rodnici, neće doći do trudnoće.
|
suzana6
|
04.05.2014. 11:10
Poštovani jako sam zabrinuta i molim vas za pomoć,naime ja i muž smo imali rizični odnos 19,04 samo dan ili dva prije oćekivane menstruacije,a zadnju sam menstruaciju sam imala 21,03,ali kako nisam dobila menstruaciju u 4 mj na vrijeme pravila sam test (4-5 dana od zadnjeg odnosa)i bio je negativan pa sam mislila da je prerano grudi su me bolile i lagano trbuh dolje kao da trebam dobit al kako je već kasnila 7-8 dana ponovo sam radila test i opet negativno al sam oba test radila popodne,a nikad mi nije kasnila menstruacija ia sve simptome kao da ću dobit imam već 20 dana i znaći prošlo je 43 dana od zadnje kad ujutro dođem na posao 02,05 i vidim na gačicama krv,nije jako išlo kao normalana menstruacija i to traje 2 dana i to punoo manje i oskudnije od dosadašnjih menstruacija ,i nekako je drukčija krv i što je najčudnije ne boli me ama baš ništa a inače sam morala pit kanesten zbog bolova,pa sad me zanima postoji li šansa da sam ipak trudna?
|
suzana6
|
05.05.2014. 00:00
pardon nisam pila kanesten nego ketanol...krivo sam napisala
|
|
05.05.2014. 00:00
Ne radi se o trudnoći prema opisanom.
|
bebalo
|
05.05.2014. 00:05
Poštovani,imala sam odnos s dečkom 7.dan ciklusa(ujedno i zadnji dan krvarenja,na gaćicama sam još uvijek primjećivala smeđi iscjedak od tzv.čišćenja maternice).Odnos je bio zaštićen,koristili smo kondom,ali na početku odnosa je partner penetrirao u mene na 6-7 sekundi,nije bio ni blizu svrsavanja i zatim smo nastavili s kondomom.Ejakulirao je sat vremena poslije izvan mene ali imam osjećaj da je mali dio štrcnuo po mom analnom otvoru.Također,21.dan ciklusa partner je penetrirao u mene na dvije sekunde,također je bio daleko od svršavanja,tako da u oba slučaja mogućnost izlaska predejakulata isključujem. Mene ubiti zanima da li je moglo doći do oplodnje,ako se tijekom prvog navedenog odnosa sperma koja je zavrsila po analnom otvoru ''izgurala'' nekako do rodnice? I da li se trebam brinuti zbog kratke navedene penetracije,konkretno,da li u sluzi koju muškarac ispušta za vrijeme seksa zbog ''napaljenosti'' ima sperme? (da napomenem,partner je prije obe penetracije mokrio i taj dan nije ejakulirao). Inače ciklusi su mi redovni i variraju od 27-31 dan. Danas mi je 30.dan ciklusa,još nisam dobila,znači kasni mi dva dana,užasno se brinem..osjecam tupu slabu bol u doljnjem dijelu trbuha,prehlađena sam već 2 dana i često mokrim. Jesam li trudna? Postoje li razlozi za brigu?
|
|
05.05.2014. 22:20
Prema opisanoj situaciji mislim da se ne radi o trudnoći.
|
bebalo
|
05.05.2014. 23:55
Poštovani doktore,danas (31.dan ciklusa,s 3 dana kašnjenja) stigla je menstruacija,malo svjetlije boje nego inače i oskudnija.Uvijek prvi dan ciklusa obilnije Krvarim i krv je specifične tamnije boje nego danas.Zadnja 3 dana sam bila prehladena i često sam mokrila(svakih sat vremena). Može li to biti povezanos tim ili je možda u pitanju lažna menstruacija?
|
|
06.05.2014. 10:50
Nije lažna. Ne brinite.
|
marijak1702
|
07.05.2014. 00:25
Postovani
Mozete li mi odgooriti na sljedece pitanje
zadnje stvari sam imala 20.3
Ciklus mi traje oko 32 do 35 dana a spolni odnos sam imala
20.4 par dana uzastopno kada je decko u mene ejakulirao i od tada jo
Nisam dobila menstruaciju,dali postoji mogucnost trudnoce?
|
|
07.05.2014. 18:05
Mislim da ne. Svakako napravite test na trudnoću, za početak.
|
koalica
|
08.05.2014. 21:05
Poštovani,
koristim kontracepcijske pilule već dvije i pol godiine. Zadnjih godinu dana koristim Lindynette. Trenutno pakiranje sam počela koristiti tjedan dana kasnije nego što sam trebala, a menstruacija mi je završila 4 dana prije nego što sam počela piti. Prvog dana korištenja sam imala spolni odnošaj s prekinutim snošajem, tog dana sam popila 2 tablete. Nakon toga sam redovno pila, samo jednu nisam na vrijeme popila. Sutra mi je zadnja tableta koju trebam popiti,a još nisam dobila menstruaciju(pakiranje od 21 tablete). Već dva-tri dana imam bolove u trbuhu koje uobičajno imam prije menstruacije. Postoji li vjerojatnost da sam ostala trudna?
|
|
08.05.2014. 21:25
Ne razumijem način na koji vi uzimate pilule? Gdje ste to pročitali?
Naravno da takvim uzimanjem je trudnoća moguća.
|