Autor
|
Poruka
|
iva1510
|
20.05.2014. 22:15
Poštovani,
menstruacija mi je bila 15.04. Kasnila mi je ali ipak nakon toga bila 13.05. Inače su mi ciklusi od cca.22-25 dana. Ta zadnja menstruacija bila mi je drugačija, puno slabija i nikako uobičajena. Pod pretpostavkom da sam trudna a možda i od panike počinju mi se javljati simptomi kao što su bol u jajnicima, učestalo mokrenje, bol u kičmi, zatvor. Dva puta sam rodila i imala jedan spontani pobačaj do sada i stalno uspoređujem simptome. Radila sam dva kućna testa i oba su mi bila negativna( nisam radila sa prvom jutarnjom mokraćom, iako to nije ni izričito pisalo na testu.) Nemam bolne i osjetljive grudi( što mi je u sve tri trudnoće bio prvi znak) niti stalno povišenu temperaturu a ni mučnine. Sve ostale simptome imam. Naručena sam kod ginekologa tek za 13 dana. Kolika je realna mogućnost da sam ipak trudna bez obzira na dva negativna testa i šta mi preporučate da li da ponavljam test. Hvala.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.05.2014. 22:25
Deja vz odgovorio sam vam što mislim o vašem slučaju.
|
|
Lelica prema opisanom se ne radi o trudnoći.
Svakako savjetujem uzimanje pilula s prvim danom menstruacije.
|
|
Ne treba test. Ne radi se o trudnoći.
|
micaubica
|
24.05.2014. 23:40
Postovani,suprug i ja radimo na bebi.On se malo razboleo,imao je temperaturu do juce ali sada je ok.Mi smo tada radili na bebi posto su mi plodni dani a sutra bi trebalo da mi je ovulacija.Da li smemo da imamo odnose posto je jos uvek malo prehladjen i pije samo caffetin cold?
|
|
25.05.2014. 12:20
Ne smeta.
|
marijak1702
|
26.05.2014. 17:40
Postovani doktore.
Zadnja menst. je bila 7.5, imala sam spolni odnos s deckom
15.5 i 23. 5 kada je on ejakulirao u mene,inace mi ciklusi traju 30do
35 dana. Dali postoji mogucnost trudnoce
Imam jos jedno pitanje dali zena moze imati u jednom
Ciklusu dva puta ovulaciju
|
|
26.05.2014. 21:15
Šansa za trudnoćom svakako postoji. Ne može imati dva put ali može imati dvije ovulacije.
|
manuela1407
|
27.05.2014. 11:50
Poštovani doktore,
dojim dijete već 20 mjeseci. i mjesečnice su mi dosta dugo bile neredovite, no zadnjih 4 mjeseca su se poprilično ustabilile. No, ovaj mjesec mi kasni 5 dana. Može li to biti ponovo zbog dojenja?? Jer dijete još uvijek dosta često doji u toku dana i noći.. Odnose sam imala, ali svaki put sa kondomom i prekinutim snošajem. Mogu li usprkos tome biti trudna?
hvala, lp
|
|
27.05.2014. 18:05
Moguće je od dojenja svakako no isto tako savjetujem da isključite trudnoću. Uz dojenje šansa za trudnoćom postoji premda nije velika.
|
animat18
|
27.05.2014. 18:05
Poštovani, imam jako uredan menstrualni ciklus, praktički "u sat" i u skladu s tim jako dobro mogu pratiti plodne i neplodne dane. Zadnju menstruaciju sam imala 28.04. i po ciklusu mi je trebala početi jučer, 26.05. isto kao što mi je ovulacija bila točno 13.05. kada smo dečko i ja imali nezaštićen spolni odnos (radimo na bebi). Prije 10ak dana počeli su mi PMS-simptomi (osjetljive i nateknute grudi, nadutost) ali što se dan slijedeće menstruacije više približavao to su se simptomi smanjivali. Iako kasni samo 2 dana (računam i danas jer u 99% slučajeva dobijem ujutro) imam lagani smećkasti iscjedak mislim da bi mogla biti trudna. Bojim se samo da zbog želje ne "odgađam" menstruaciju. Da li je rano za test? Hvala puno
|
|
27.05.2014. 19:35
Sutra ujutro napravite test na trudnoću. Bit će vjerodostojan.
|
fingersalad88
|
28.05.2014. 01:20
Poštovani,zadnju menstruaciju sam dobila 19.5.,a rizičan odnos je bio 23.5.,dakle 5. dan ciklusa. Nije svršio u mene,ali smo imali dva odnosa za redom. Ciklusi su mi uglavnom između 26 i 29 dana. Danas,dakle 9. dan ciklusa mi se pojavila ona rastezljiva sluz što vjerovatno ukazuje na plodnost. Imam li razloga za paniku oko tog odnosa na 5. dan ciklusa?
Unaprijed zahvaljujem!
|
|
28.05.2014. 10:10
Nema raloga za paniku nikako.
|
ivanama
|
28.05.2014. 11:55
Poštovani,
Dali je moguće da sam trudna iako sam bila točno u dan dobila menstruaciju i trajala mi je normalno 5 dana i bila kao i inače.Možda si sad ja nešto umišljam ali kao da imam mučninu i vrtoglavicu.Menstruacija mi je prošla prije pet dana.
Hvala
|
|
29.05.2014. 00:30
Naravno da se ne radi o trudnoći.
|
vale100
|
29.05.2014. 17:40
Poštovani, menstruacija mi kasni 4 dana, zadnji put sam ju imala 26.4 i ciklus mi traje 30 dana. Imala sam seksualne odnose s kondomom i prekinutim snošajem zajedno. Je li trudnoća moguća ili izostanak menstruacije mogu pripisati nagloj promjeni vremena i teškom fizičkom naporu zadnjih desetak dana? Hvala.
|
|
29.05.2014. 20:00
Ako ste sigurni u zaštitu onda se ne radi o trudnoći.
|
vale100
|
29.05.2014. 20:30
A je li moguce da zbog umora i fizickog opterecenja mensturacija kasni?
|
bebalo
|
29.05.2014. 21:20
Poštovani,menstruacija je ovaj mjesec stigla 5.svibnja,s 3 dana kašnjenja no bila je normalnog intenziteta i boje kao inače,sve je prošlo u redu.Trajala je 6 dana kao i svaka menstruacija do sada.Ciklusi su mi redoviti i variraju između 28 i 30 dana( eventualno 31 dan). Eh sada ono što me brine. 8.dan ciklusa imala sam nezaštićen odnos s partnerom (penetraciju na svega 1 minutu) i nije bilo ni blizu ejakulacije. Zatim smo nezaštićen odnos imali 18.dan ciklusa,sto je bila samo penetracija na dvije sekunde( prodro je jednom unutra i izvadio svoj organ odmah van,do ejakulacije nije doslo naravno.) Mene brine sto sam danas dobila lagano grcenje u stomaku i blago krvarenje,inače prvi dan blago krvarim pa onda kasnije sve jače.Napomin jem da sam u zadnja 4 dana imala sve simptome pmsa ali bojim se da sam ih pomijesala sa ranim simptomima trudnoce :/ Danas mi je25.dan ciklusa,menstruacija mi je uranila 4 dana.je li moguce da se radi o implantacijskom krvarenju i da je doslo do oplodnje u ove dvije kratke penetracije ????? zahvaljujem se ! napominjem da sam ovaj mjesec dok mi je jos trajala menstruacija prosla kroz veliki stres(smrtni slucaj u obitelji.)
|