Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

iva1510

20.05.2014. 22:15

Poštovani,
menstruacija mi je bila 15.04. Kasnila mi je ali ipak nakon toga bila 13.05. Inače su mi ciklusi od cca.22-25 dana. Ta zadnja menstruacija bila mi je drugačija, puno slabija i nikako uobičajena. Pod pretpostavkom da sam trudna a možda i od panike počinju mi se javljati simptomi kao što su bol u jajnicima, učestalo mokrenje, bol u kičmi, zatvor. Dva puta sam rodila i imala jedan spontani pobačaj do sada i stalno uspoređujem simptome. Radila sam dva kućna testa i oba su mi bila negativna( nisam radila sa prvom jutarnjom mokraćom, iako to nije ni izričito pisalo na testu.) Nemam bolne i osjetljive grudi( što mi je u sve tri trudnoće bio prvi znak) niti stalno povišenu temperaturu a ni mučnine. Sve ostale simptome imam. Naručena sam kod ginekologa tek za 13 dana. Kolika je realna mogućnost da sam ipak trudna bez obzira na dva negativna testa i šta mi preporučate da li da ponavljam test. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.05.2014. 22:25

Deja vz odgovorio sam vam što mislim o vašem slučaju.

Lelica prema opisanom se ne radi o trudnoći.
Svakako savjetujem uzimanje pilula s prvim danom menstruacije.

Ne treba test. Ne radi se o trudnoći.

micaubica

24.05.2014. 23:40

Postovani,suprug i ja radimo na bebi.On se malo razboleo,imao je temperaturu do juce ali sada je ok.Mi smo tada radili na bebi posto su mi plodni dani a sutra bi trebalo da mi je ovulacija.Da li smemo da imamo odnose posto je jos uvek malo prehladjen i pije samo caffetin cold?

25.05.2014. 12:20

Ne smeta.

marijak1702

26.05.2014. 17:40

Postovani doktore.
Zadnja menst. je bila 7.5, imala sam spolni odnos s deckom
15.5 i 23. 5 kada je on ejakulirao u mene,inace mi ciklusi traju 30do
35 dana. Dali postoji mogucnost trudnoce
Imam jos jedno pitanje dali zena moze imati u jednom
Ciklusu dva puta ovulaciju

26.05.2014. 21:15

Šansa za trudnoćom svakako postoji. Ne može imati dva put ali može imati dvije ovulacije.

manuela1407

27.05.2014. 11:50

Poštovani doktore,
dojim dijete već 20 mjeseci. i mjesečnice su mi dosta dugo bile neredovite, no zadnjih 4 mjeseca su se poprilično ustabilile. No, ovaj mjesec mi kasni 5 dana. Može li to biti ponovo zbog dojenja?? Jer dijete još uvijek dosta često doji u toku dana i noći.. Odnose sam imala, ali svaki put sa kondomom i prekinutim snošajem. Mogu li usprkos tome biti trudna?
hvala, lp

27.05.2014. 18:05

Moguće je od dojenja svakako no isto tako savjetujem da isključite trudnoću. Uz dojenje šansa za trudnoćom postoji premda nije velika.

animat18

27.05.2014. 18:05

Poštovani, imam jako uredan menstrualni ciklus, praktički "u sat" i u skladu s tim jako dobro mogu pratiti plodne i neplodne dane. Zadnju menstruaciju sam imala 28.04. i po ciklusu mi je trebala početi jučer, 26.05. isto kao što mi je ovulacija bila točno 13.05. kada smo dečko i ja imali nezaštićen spolni odnos (radimo na bebi). Prije 10ak dana počeli su mi PMS-simptomi (osjetljive i nateknute grudi, nadutost) ali što se dan slijedeće menstruacije više približavao to su se simptomi smanjivali. Iako kasni samo 2 dana (računam i danas jer u 99% slučajeva dobijem ujutro) imam lagani smećkasti iscjedak mislim da bi mogla biti trudna. Bojim se samo da zbog želje ne "odgađam" menstruaciju. Da li je rano za test? Hvala puno

27.05.2014. 19:35

Sutra ujutro napravite test na trudnoću. Bit će vjerodostojan.

fingersalad88

28.05.2014. 01:20

Poštovani,zadnju menstruaciju sam dobila 19.5.,a rizičan odnos je bio 23.5.,dakle 5. dan ciklusa. Nije svršio u mene,ali smo imali dva odnosa za redom. Ciklusi su mi uglavnom između 26 i 29 dana. Danas,dakle 9. dan ciklusa mi se pojavila ona rastezljiva sluz što vjerovatno ukazuje na plodnost. Imam li razloga za paniku oko tog odnosa na 5. dan ciklusa?
Unaprijed zahvaljujem!

28.05.2014. 10:10

Nema raloga za paniku nikako.

ivanama

28.05.2014. 11:55

Poštovani,
Dali je moguće da sam trudna iako sam bila točno u dan dobila menstruaciju i trajala mi je normalno 5 dana i bila kao i inače.Možda si sad ja nešto umišljam ali kao da imam mučninu i vrtoglavicu.Menstruacija mi je prošla prije pet dana.
Hvala

29.05.2014. 00:30

Naravno da se ne radi o trudnoći.

vale100

29.05.2014. 17:40

Poštovani, menstruacija mi kasni 4 dana, zadnji put sam ju imala 26.4 i ciklus mi traje 30 dana. Imala sam seksualne odnose s kondomom i prekinutim snošajem zajedno. Je li trudnoća moguća ili izostanak menstruacije mogu pripisati nagloj promjeni vremena i teškom fizičkom naporu zadnjih desetak dana? Hvala.

29.05.2014. 20:00

Ako ste sigurni u zaštitu onda se ne radi o trudnoći.

vale100

29.05.2014. 20:30

A je li moguce da zbog umora i fizickog opterecenja mensturacija kasni?

bebalo

29.05.2014. 21:20

Poštovani,menstruacija je ovaj mjesec stigla 5.svibnja,s 3 dana kašnjenja no bila je normalnog intenziteta i boje kao inače,sve je prošlo u redu.Trajala je 6 dana kao i svaka menstruacija do sada.Ciklusi su mi redoviti i variraju između 28 i 30 dana( eventualno 31 dan). Eh sada ono što me brine. 8.dan ciklusa imala sam nezaštićen odnos s partnerom (penetraciju na svega 1 minutu) i nije bilo ni blizu ejakulacije. Zatim smo nezaštićen odnos imali 18.dan ciklusa,sto je bila samo penetracija na dvije sekunde( prodro je jednom unutra i izvadio svoj organ odmah van,do ejakulacije nije doslo naravno.) Mene brine sto sam danas dobila lagano grcenje u stomaku i blago krvarenje,inače prvi dan blago krvarim pa onda kasnije sve jače.Napomin jem da sam u zadnja 4 dana imala sve simptome pmsa ali bojim se da sam ih pomijesala sa ranim simptomima trudnoce :/ Danas mi je25.dan ciklusa,menstruacija mi je uranila 4 dana.je li moguce da se radi o implantacijskom krvarenju i da je doslo do oplodnje u ove dvije kratke penetracije ????? zahvaljujem se ! napominjem da sam ovaj mjesec dok mi je jos trajala menstruacija prosla kroz veliki stres(smrtni slucaj u obitelji.)