Autor
|
Poruka
|
koalica
|
08.05.2014. 22:30
Dosad sam svaki mjesec normalno pila pilule u skladu s uputama. Samo sam ovaj put kasnije počela piti jer sam imala obiteljske probleme i za to vrijeme nisam imala spolne odnose pa nisam znala jel da čekam do nove menstruacije ili ne da počnem ponovno piti tablete i očito izabrala krivu opciju.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.05.2014. 10:15
Trebali ste pričekati prvi dan iduće menstruacije.
|
|
09.05.2014. 10:15
Postovani posto nema opcije edit,samo da napomenem da je na prstima mozda bilo sperme nisam sigurna
I dali je moguca trudnoca ako je malo sperme zavrsilo iznad mojih gacica pa je ispod njih skliznulo? Unaprijed hvala!!
|
Mislav 555
|
09.05.2014. 16:40
Dobar dan. ispričavam se ako je pitanje glupo, ali nam treba vaše mišljenje.
Imao sam petting sa curom u 4. mjesecu...početkom 4. mjeseca i ušao sam samo 2 puta u nju, ali je nju bolilo i nismo imali spolni odnos, samo petting, ja nisam svršio. Ona je užasno veliki paničar i strašno se od tog dana bojala trudnoće. Mladi smo pa nas je strah trudnoće.
Imala je u 4. mjesecu menstruaciju i pošto redovno poslje odnosa čitamo vašu stranicu da se informiramo ona je vidjela jednu temu o nekoj liniji koja se kod žene javlja samo u trudnoći. Od tada ju je užasno strah, trese se od panike jer kada je pogledala vidjela je da ju i ona ima..nije velika ni tamna ali se vidi...vi ste odgovorili tamo da je to moguće samo kod tamnoputih žene a ona je svjetle puti. i mene je naravno bilo strah pa smo uzeli test za trudnoću za svaki slučaj i bio je negativan.
Ja bi nju umirio da ne paničari više ali ne mogu na internetu naći zašto bi se vidjela ta crta ako žena nije trudna...molim vas pomozite nam jer će mi cura imat živčani slom.
u četvrtom mjesecu nam je bio taj jedini odnos i nikad više jer nas je strah. zašto se njoj to vidi? jel nas treba to plašit?
Hvala
|
|
09.05.2014. 17:10
Naomi, nije moguće.
|
|
09.05.2014. 17:20
Misliv, ne radi se o trudnoći. Pustite crte, krenite od osnovnih početnih stvari.
|
kamera1
|
15.05.2014. 23:40
postovanje ja i moja djevojka smo imali seks 13.05.2014. godine ona govori 15.5.2013. godine da joj se stalno mokri a da ne moze mokrit prije toga smo imali seks bez zastite siguran sam da nisam evakuirao u nju jedino ako nije slucajno izasla neka kapljica nisam stavljo vise od 8 cm penisa u nju a zadnji put je mens. imala 07.05. to je bio prvi dan da li ima mogucnosti da je trudna i da li su to vec naznake i da li mozemo vidjet sad uz pomoc testa za trudnocu ako moze opsiran odgovor u strahu smo
|
|
16.05.2014. 10:40
Test na trudnoću neka napravi u vrijeme očekivane menstruacije. Nikako ne prije.
|
hanibani
|
18.05.2014. 17:40
Poštovani pijem tabčete jaz, i prošli mjesec sam zaboravila popiti pilulu pa sam tu objavila pitanje i prije mi je početak pijenja tableta bio utorkom stavljala sam naljepnicu gore i sada mi se kako sam morala baciti placebo tablete početak bio petkom nisam taj mjesec dobila menstruaciju, imala sam spolne odnose i sve je bilo okej i sada evo u u prošli ponedjeljak sam dobila menstruaciju koja mi je stigla dan ranije odn. točno na dan kada sam trebala popiti prvu bijelu placebo tabletu ( koju sam zaboravila i jurila doma i popila je sa kašnjenjem od 8 sati ) u utorak navećer imala sam spolni odnos i problem je u tome što sam očito zaboravila popiti jednu tabletu i zadnja bijela placebo tableta koju sam popila bila je u petak što znači da sam počela piti novi paketić sa danom razlike, bila sam pod umorom i stresom i kasno sam išla spavati i rano se budila pa sam se pobrkala. menstruacija mi je normalno trajala oko 5 dana kao i inače i sad neznam trebam li se brinuti i dali je problem što sam zamijenila za dan početak pijenja tableta, da li sam još uvijek zaštićena i to.. neznam kak sam uspjela "prešišati" to za dan ali zanima me jeli to veliki problem i dali sad moram baciti tablete i kupiti novi paketić jer ja sam u subotu popila prvu koja je trebala biti u petak i u nedjelju ( danas) popila drugu koja je trebala biti jučer... sva sam smotana, samo mi recite kako dalje i trebam li se što brinuti hvala unaprijed i oprostite na gnjavaži sve mi je ovo još uvijek novo
|
diemde
|
18.05.2014. 17:40
poštovani, prije tri dana sam dobila menstruaciju i danas, dakle treći dan menstruacije imala sam odnose i dečko je svršio u mene. moram naglasiti kako sam do trećeg mjeseca bila na logestu i nakon tog je menstruaciju došla nakon 40 dana, a sad ova nakon 26. zanima me kolike su šanse za trudnoću?
|
|
18.05.2014. 23:25
Hanibani,nastavite dalje svakodnevno uzimati pilule, ne obazirite se na preskočenu i imajte odnose sa zaštitom idućih tjedan dana.
|
|
18.05.2014. 23:25
Diemde, male, premda vam ciklus previše oscilira i ne možete se uzdati u neplodne dane.
|
mk2125
|
19.05.2014. 09:10
pozdrav!
ovako.. već skoro godinu dana uzimam yaz redovito i savjesno. zadnju mjesečnicu dobila sam 29.4. i novi sam blister trebala započeti u čet 1.5. međutim, počela sam ga u sub 3.5., nakon čega znam da treba biti dodatno oprezan što se tiče zaštite. drugu tabletu uzela sam 4.5. u ned u podne i imala odnose isti taj dan navečer, međutim dečko je ejakulirao u mene .. nastavila sam uzimati redovito pilule, no svejedno se bojim mogućnosti trudnoće ..
kolike su šanse i kada bih mogla napraviti test? je li sada u redu, ili da pričekam mjesečnicu koju trebam dobiti 29./30.5.?
još da napomenem .. imam policistične i nekakav poremećaj hormona (sad trenutno se ne mogu sjetiti), ali ginekologica mi je rekla da u prosjeku imam 3-4 ovulacije u godini. i još nešto, oko 15.5. sam osjećala na kratko lagane grčeve u donjem dijelu trbuha i bolove u križima? mogu li to biti simptomi implantacije?
hvala unaprijed!
|
|
19.05.2014. 17:00
Ne brinite šanse za trudnoćom su male. Ako i ne dođe menstruacija tada napravite test. Senzacije koje navodite svakako ne ukazuju na trudnoću.
|
IS1203
|
20.05.2014. 01:30
Postovani doktore, imala sam prije pola godine neku vrstu petinga s deckom. Nije bilo ejakulacije no bilo je dodirivanja pa sam se zabrinula,imala sam redovnu menstruaciju no citala sam da zene mogu imati menstruaciju cak i u trudnoci. Nakon negativnog testa smirila sam se no od tada me muce problemi sa stomacnim tegobama
Ja sam isla i na uzv u februaru i nisu mi nista vidjeli no nisam ni rekla da sumnjan na to. Zanima me,da li je moguce da sam ipak trudna a ne vidi se,imala sam oralne odnose s momkom prije dvije sedmice,sada me muce bolovi u stomaku, osjetim udarce neke a mjesecnica koja je danas trebala stici je u vidu nekih smedjih mrlja. Da li trebam da se brinem ili samo umisljam, jel moguce da sam trudna tako dugo da sad osjetim neke pokrete. Hvala
|
deja-vz
|
20.05.2014. 09:40
Postovani,
Rodila sam prije 13 mjeseci, a menstruaciju sam dobila nakon 7 mj. Od onda su manje obilne, nisu bolne ali i dalje neredovite ciklusa raznih duzina od 22 do 45 dan. 3.5. odnosno 25 dan ciklusa sam imala rizican odnos odnosno prvo bez kondoma pa pred kraj sa kondmom. 6.5. I 7.5. sam imala roskasti iscjedak i onda dalje nista sve do 17.5 kada mi se opet pojavila zilica krvi sa iscjedkom i 19.5.(41 dan ciklusa) ujutro opet roskasti iscjedak na par navrata i do veceri opet nista. 19.5.napravila test i negativan je. Konstantno imam osjecaj kao da cu svaki cas dobiti mengu. Je li moguce da je to implantacijsko krvarenje? Ako da kada bi test mogao pokazati trudnocu? Ako ne, sta bi moglo biti. Hvala!
|
|
20.05.2014. 10:30
Is1203 naravno da se ne radi o trudnoći. Educirajte se.
|
|
20.05.2014. 10:30
Deja-vz ne radi se o trudnoći. Vjerovatno o anovulacijskim ciklusima.
|
deja-vz
|
20.05.2014. 17:00
Hvala vam na odgovoru... danas sam radila opet test i pojavila se u roku od 10 min jako svijetla druga crta..-skoro da se i ne vidi... Sada bi se vec jako vidjela crta ili bas tako? Napravim za par dana opet?
Oprostite sto gnjavim..
|
lelica07
|
20.05.2014. 17:00
Poštovani doktore,
imala sam nezaštićene spolne odnose pa me zanima kolika je mogućnost trudnoće.
Inače imam uredne menstrualne cikluse 28-30 dana, 29.3. sam dobila menstruaciju a sljedeća je došla 24.4. (no samo smećkasto a tek 27.4. je bila baš krv i trajalo je do 1.5.). 13.5. sam imala nezaštićeni spolni odnos, trajalo je svega 1 minutu bez ejakulacije - dečko je ejakulirao 10ak minuta kasnije izvan mene uz ručnu stimulaciju, ista stvar se ponovila 18.5.
Od 18.5. imam užasno osjetljive bradavice i bolove u donjem djelu trbuha (više ljevo), danas je malo manje, a s obzirom da sam se uplašila čitajući "rane simptome trudnoće" molim za Vaše mišljenje. Problem je što je dečku cijelo vrijeme curila prozirna sluzava tekućina te me zanima jel ona dovoljna za oplodnju te postoji li opasnost od trudnoće?
Od iduće menstruacije planiram počet pit kontracepcijske pilule pa sam zato još više u strahu jer sam čitala da se krvarenje može pojaviti i unatoč trudnoći...
Unaprijed hvala na odgovoru!
|