Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

isabella123

11.03.2014. 10:25

Postovani,
vec nekoliko mjeseci radimo na bebi. Imam neredovite cikluse uglavno 30-32 dana, iako ponekad dobijem 28-i ili 35-i dan ciklusa ( pretprosli mjesec). To se dogadja jednom godisnje u oba slucaja. Nedavno sam bila na ginekoloskom pregledu i moja ginekologica me uvjerava da je sve ok. Takodjer mi je rekla da mi je ovulacija 17.18 19 dan ciklusa( znaci malo kasnije). Danas mi je 35 dan ciklusa, i jos nisam dobila menstruaciju. Koliko je potrebno jos sacekati danapravim test? I kolika je mogucnost trudnoce, Osijecam lagano zatezanje u donjem dijelu trbuha. Takodjer sam instruktorica plesnog fitnessa koji je jako iztenzivan, pa me zanima kako se ponasati u trudnoci po tom pitanju? Moja ginekologica je rekla da ako je sve u redu da se moze normalno trenirati.
Unaprijed hvala. happy

dina008

11.03.2014. 12:15

Dobar dan..imam pitanje...zadnja 3 mjeseca imam redovite cikluse 28-30 dana. Zadnju menstruaciju sam imala odn25.02 do 02.03. Tjedan dana nakon toga imala sam nezasticeni spolni odnos ali decko nije ejakulirao u mene. Jucer, znaci 3 dana nakon tog odnosa sam pocela krvariti, kao da sam dobila menstruaciju ali je krv svijetlija i krvarenje nije obilno. Da li postoji mogucnost da sam trudna? Unaprijed hvala

bojana25

11.03.2014. 20:35

Postovanje
Evo ovako. Prije par dana sam primjetila plave vene na grudima malo su bolne posto cekam mengu. Ciklusi su mi ne redoviti. Predzadnja mi je bila 17.12. Zadnja 1.2. Imala sam bolove u doljnjem djelu stomaka kao da cu dobiti ali su prosli. takodjer sam dva puta imala jutarnju mucninu ali i ona je stala.. a menstruacija ne dolazi. Strah me napraviti test posto se bojim negativa. Dali se mogu nadati bebici. happy
unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2014. 20:40

Isabela možete napraviti test na trudnoću. Normalan ovulacijski ciklus oscilira i traje od 24 do 35 dana.
Ovo sa vježbanjem ćete vidjeti i savjetovat se sa svojim ginekologom kad zatrudnite. Intenzivne vježbe svakako ne preporučam.

Dina ne radi se o trudnoći ako je bilo kao što ste napisali.

sanjuluna

Izvinjavam se..imam ispravku. 16.2 je bila menstruacija i trajala 4-5 dana..ali je vise bilo braon nego krvi. Jos jednom hvala.

sanjuluna

Doktoreeeeeee....niste valjda sada na godisnjem odmoruuuu??? Neee.. happy

11.03.2014. 20:50

Odgovorio sam vam.

lion3

11.03.2014. 22:20

Poštovani doktore,
moja menstruacija kasni već 12 dana. Prestala sam biti tablete prošli mjesec i od tada nisam dobila menstruaciju. Zanima me da li je ikako moguće da sam trudna ako smo ja i partner odmah nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih poceli koristiti kondome s tim da je on uvijek izvadio kondom 10-tak sekundi prije nego će svršiti. Trebala bih spomenuti da sam bila i pod jakim stresom u posljednje vrijeme i imala promjenjiv apetit, te su mi kile išle stalno gore- dolje.

sanjuluna

11.03.2014. 22:20

Izvinjavam se..ali ne vidim odgovor na moju poruku..mozda ste me slucajno preskocili.

12.03.2014. 10:15

Sanjluna nemam vremena tražiti vaše poruke. Postavite pitanje ispočetka s time dok pišete morate biti koncentrirani.

Lion, ako je kao što ste napisali vjerovatno se ne radi o trudnoći. Posjetite ginekologa.

biljka33

Pozdrav, posjetila sam privatnog ginekologa i on mi je rekao da imam policisticne jajnike, poslje toga mjesecnica mi kasni 12 dana ..(nakon kasnjenja od 5 dana napravila sam test i pokazao je da je negativan) otisla sam u svoje ginekologinje i ona mi je samo rekla da imam vodenu cistu na jajniku.. i dala mi duphaston tablete za izazivanje mjesecnice. sada me zanima dali i dalje postoji ikakva mogucnost da sam ostala trudna, a da je test krivo pokazao, premda decko nije svrsio u mene. i kojem ljecniku vjerovati ? ili se obratiti 3 misljenju?  

unaprijed Hvala

takotako

ne znam da li ste greškom preskočili moje pitanje ili ne. Nije važno to više, imam drugo pitanje a to je da li možete objasniti zašto se pojavljuje roza sluz kod ženske osobe ? Da li je to znak trudnoće ili je do nečeg drugog ? Molim odgovor jer sam zaista u dilemi .. Hvala.

sanjuluna

12.03.2014. 11:30

E ovako. Muz i ja radimo na bebi. Zadnjih 5 menstruacija je bilo na vreme, sa tim da je u decembtu preskocila. Kod lekara kazu da je sve u redu. ( ciklus je 28-32 ). 16.2. Je bila zadnja menstruacija koja je trajala 5 dana ali je vise bila braon boje nego crvene. Za plodne dane od 2.3 do 5.3. Smo imali odnose ali ja sam 8.3 dobila krvarenje.trajalo je tri dana i nije bilo obilno. I sada je bilo malo braon boje. Postoji li mogucnost trudnoce? Kakva su to krvarenja? Jos jednom hvala happy

12.03.2014. 21:50

Biljka napravite beta hcg iz krvi da budete sigurni.

Takotako ne razumijem vaše pitanje. Roza sluz? mislite oskudno krvarenje? Najmanje stotine stanja mogu rezultirati takvim iscjetkom pa i trudnoća.

Bez UZV pregleda nažalost ne znam o čemu se raditi. Svakako je moguće krvarenje u ranoj trudnoći.

sanjuluna

12.03.2014. 22:00

Hvala vam puno u svakom slucaju happy

13.03.2014. 15:40

Molim.